İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılamaz?

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılamaz?

Diş eksiklikleri nedeniyle yapılan implant tedavisinde sağlam dişlere zarar verilmeden estetik ve sağlıklı bir diş yapısı oluşturulur. İmplant tedavisi alt ve üst çenelere, kemik erimesi sonucu protez kullanamayan kişilere ya da azı dişlerini kaybedenlere uygulanabilir. Tek bir dişin kaybedilmesi ya da tüm dişlerin kaybedilmesi halinde implant tedavisi sayesinde sağlıklı dişlere kavuşmak mümkündür. Son derece başarılı olan bu uygulamanın yapılamayacağı durumlar vardır. Bazı hastalıklar ya da bazı koşullar, implant tedavisinin yapılmasına engel oluştururlar.

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılamaz?
- İmplant tedavisinin yapılabilmesi için 18 yaşını doldurmak gereklidir. Bunun sebebi, kemik oluşumunun tamamlanmasını beklemektir.
- Çok fazla sigara kullanan kişilerin implant tedavisi olması önerilmez. Sigaranın içindeki maddeler bakteri plaklarının oluşmasını hızlandırır ve enfeksiyon riskini artırırlar. Ayrıca sigara tüketen kişilerin iyileşme süreçleri daha uzun ve sancılı geçer. Bunun yanı sıra sigaradaki karbon monoksit ve toksit etkiler implant tedavisinin başarısız olmasına neden olur ve implantın kemik içine yerleşmesini engeller. Sigara içenlerin tedaviden 2 hafta önce sigara kullanmayı bırakmaları ve tedaviden 1 ya da 1 buçuk ay sonraya kadar sigara içmemeleri önerilir.
- Şeker hastalarının implant tedavisi son derece risklidir. Doku iyileşmesi diyabetli hastalarda çok yavaş olduğu için enfeksiyon kapma riski bulunur. Şekeri kontrol altında tutulan hastalara implant tedavisi uygulanabilir fakat uygulama alanı olabildiğince küçük tutulmalıdır. Diyabetli hastalar implant tedavisinden sonra ağız temizliklerine çok dikkat etmelidirler.
- Kalp sorunu olan kişilerin implant tedavisi olması önerilmez.
- Yüksek tansiyonu olan kişiler çok çabuk sinirlenebildikleri için stres düzeyleri hızlı bir şekilde artabilir. Verdikleri tepkiler kan basınçlarının yükselmesine ve kalp yetmezliği ya da felç gibi sorunlara neden olabileceği için hipertansiyonlu hastalara implant tedavisi uygulanması son derece risklidir.
- Kanında pıhtılaşma sorunu olanlara implant uygulanmaz.